Main content

DISCOVER THE MULTI-MIRACLE BENEFITS OF CALENDULA FOR SKIN

Od 1960-ih, neven je prepoznatljiv Kiehl'sov sastojak. Kao deo naše apotekarske tradicije, nastao je Calendula Herbal-Extract Toner sa ručno ubranim laticama nevena i ekstraktom nevena. Ovaj tonik bez alkohola ubrzo je stekao kultni status i postao miljenik kupaca širom sveta, što dokazuje činjenica da se svakih 20 sekundi u svetu proda jedan komad Calendula tonika. Saznajte više o nevenu u našim proizvodima.

Šta je neven?

Poreklom sa Mediterana, Calendula officinalis je zeljasta biljka koja se obično koristi u biljnim proizvodima i proizvodima za negu kože. Smatra se da cveta prvog u mesecu pa zato naziv ove višegodišnje biljke potiče od latinskog naziva "kalendae" što znači "mali kalendar" ili "prvi dan svakog meseca.”Cvetovi nevena su narandžasti ili zlatni sa jakim, svežim mirisom. Poznato je da se neven vekovima koristi u tradicionalnoj kineskoj medicini.

Da li je neven dobar za kožu?

Naš ekstrakt i latice nevena naučno su testirani kako bi se dokazalo njihovo dejstvo na kožu. Svaka pojedinačna latica nevena sadrži pet jedinjenja – oleansku kiselinu, lupeol, kvercetin, α-amirin i β-amirin. Ova delotvorna jedinjenja su detaljno proučavana i poznato je da pružaju antioksidativnu zaštitu, umiruju kožu i smanjuju nelagodost.

Koje su prednosti nevena?

Delotvorna jedinjenja nevena pomažu da se koža vidno poboljša i umiri. Pomažući u smanjenju nelagodnosti, naše formule sa laticama i ekstraktom nevena pomažu koži da izgleda glatko, blistavo i sveže. Formulacija naše Calendula Serum Infused Water Cream, svojim sastavom pomaže koži da se odupre ranim znakovima starenja, uključujući sivu i umornu kožu, dehiratacijske linije i neujednačen ton i teksturu kože.

Koje su uobičajene upotrebe nevena?

Osim u proizvodima za negu kože, ova jestiva biljka se često koristi u hrani i čaju. Latice nevena mogu se dodati salatama, sa ključalom vodom i laticama cveta dobijamo umirujući čaj ili kao zamena za začin šafran. Žuta boja je ekstrahovana iz sveta i korišćena za bojenje tkanina i hrane.

Neven kroz istoriju

  • U srednjem veku neven se koristio za bojenje sireva i maslaca
  • Tokom američkog građanskog rata i Prvog svetskog rata, latice nevena korišćene su za previjanje rana
  • U hinduističkoj kulturi, neven se koristi za ukrašavanje kipova i često se implementira u hranu, tkanine i kozmetiku
  • Neven se koristio i u drevnoj civilizaciji Asteka i Maja

Kiehl’s & neven

Osim tonika sa nevenom koji ima najveću popularnost, u kolekciji sa nevenom nalaze se i penušavi gel za čišćenje lica, hidratantna maska za lice i vodena krema. Svaki od ovih proizvoda formulisan je sa našim koncentrovanim ekstraktom nevena. Verni našem apotekarskoj tradiciji, naša maska, tonik i krema i dalje su prožeti ručno ubranim laticama nevena!

Naše latice nevena

Otprilike 9-10 meseci je potrebno od trenutka kada se seme nevena posadi, uzgaja, bere i suši. Bere se od januara do marta, a celi cvet se bere ručno kako bi se sačuvala njegova delotvornost i latice ostale netaknute. Odatle se latice ručno sortiraju i suše bez dodavanja topline ili dodatne obrade. Uzgajivač zatim sortira sve neiskorištene latice i delove cveta.

Neven i naše formule

Naš tonik sa nevenom i maska od nevena formulisani su sa celim laticama cveta koje doprinose zlatnoj nijansi formule. Kako se latice polako mešaju u masku, boja se počinje pojačavati dok se kod tonika boja vremenom zapravo produbljuje. U formulisanju naše vodene kreme od nevena, Kiehl’s hemičari su nastojali da razviju postupak koji će izvući maksimalno dejstvo nevena. Za ovu formulaciju, cele latice nevena natopljene su na visokoj temperaturi kako bi se omogućilo maksimalno oslobađanje jedinjenja cveta koji umiruju kožu. Nakon što se jedinjenja oslobode, cele latice se mešaju u formulu i postaju zdrobljene u stotine mikronizovanih latica – vidljivih samo pod mikroskopom.

Calendula tonik i Smithsonian

Naš kultni tonik sa biljnim ekstraktom nevena je čak uključen u kolekciju kozmetike i proizvoda Instituta Smithsonian.II Kao deo stalne postavke u Nacionalnom muzeju američke istorije, ova klasična formula za negu kože prepoznata je po svom jedinstvenom nasleđu.

Vaša rutina za negu kože sa nevenom

Naši nežni i delotvorni proizvodi za negu lica sa nevenom formulisani su za sve tipove kože. Posebno prikladni za normalnu i masnu kožu, ovi proizvodi su takođe dovoljno blagi za korišćenje kod osetljivih tipova kože. Naši kupci kažu da ova rutina pomaže u balansiranju njihove kože, kao i rešavanju problematičnih područja. Osvežite svoju rutinu i iskusite blagotvorno dejstvo nevena na kožu.

KORAK 1

Čišćenje

Calendula Deep Cleansing Foaming Face Wash

Uz opojan miris i kremastu teksturu pene, umivanje lica je način da započnete jutro ili otopite nečistoće i sebum na kraju dana. Ovaj delotvorni čistač za masnu i mešovitu kožu, nežno uklanja nečistoće, ostatke šminke. Njegova kremasta gel formula se aktivira u gustu, bogatu penu i ostavlja kožu osveženom i obnovljenom. Iako temeljno čisti kožu, Calendula Deep Cleansing Foaming Face Wash takođe održava barijeru kože zdravom i pruža osećaj umirivanja. Osvežite kožu ovim mirisnim penastim čistačem za lice.

KUPITE SADA
KORAK 2

Toniranje

Calendula Herbal-Extract Toner

Omiljena našim kupcima, ova kultna formula umiruje i tonira kožu. Delotvorna formula tonika za masnu i normalnu kožu obogaćena je korenom čička i alantoinom, ekstraktom nevena i otprilike sa 93 latice nevena u bočici od 250 ml. S obzirom da je reč o toniku bez alkohola, ova formula ne sadrži jaka sintetička sredstva za sušenje. Nakon čišćenja lica nanesite naš nežni tonik od nevena kako biste umirili kožu, balansirali pH vrednost, hidrirali i protivupalno delovali na problematična područja.

KUPITE SADA
KORAK 3

Hidratacija

Calendula Serum-Infused Water Cream

Obogaćena koncentrovanim serumom nevena, naša lagana Calendula Serum-Infused Water Cream poznata je kao 'vodena krema'. Formulisana sa stotinama mikronizovanih latica nevena i našom najvećom koncentracijom ekstrakta nevena, ova delotvorna hidratantna krema vidljivo ujednačava ton kože i pojačava blistavost, dok vremenom vidljivo pomaže u smanjenju crvenila. Nakon nanošenja, ova formula se pretvara u vodenu, laganu teksturu, pritom oslobađajući naš koncentrovani serum od nevena direktno na kožu. Nanosite svakodnevno za glatku kožu poput latica.

KUPITE SADA
KORAK 4

Maska

Calendula Petal-Infused Calming Mask

Za nalet osvežavajuće hidratacije, isprobajte našu umirujuću masku za lice. Formulisana za sve tipove kože, ova lagana gel maska za lice hidrira kožu ostavljajući je mekom i umirenom. Osim ekstrakta nevena i aloe vere, ova delotvorna formula je oplemenjena eteričnim uljima kamilice i limuna. Verna našem nasleđu sa nevenom, svaka maska sadrži otprilike 150 latica nevena. Umirite i osvežite svoju kožu nakon stresnog dana, dugog leta ili kad poželite da osetite osvežavajuću hidrataciju. Nanesite na celo lice ili samo na suve delove kako biste bili trenutno hidrirani i osveženi.

KUPITE SADA

Ii Shorter Oxford English Dictionary (6th ed.). United Kingdom: Oxford University Press. 2007. P. 3804 ISBN 0199206872
II “Kiehl’s Calendula Herbal-Extract Alcohol-Free Toner.” Smithsonian Institution. Web. 06 Jun. 2018.

Možda će vam se svideti

Orijentaciona poruka
Za najbolje iskustvo, molimo okrenite uređaj