Main content

Šta je skvalan i koja je njegova primena u nezi kože

If you are addicted to Kiehl’s cult-classic Ultra Facial Cream or end each day with a few drops of Midnight Recovery Concentrate, you may have wondered about the benefits of Squalane. A signature Kiehl’s ingredient, we first began formulating with Squalane in the 1970s.

Kiehl’s & Skvalan

Skvalan smo prvi put počeli da koristimo u našim formulama 1970-ih i to u kremi za lice Ultra Facial Moisturizer i Creme de Corps kremi za telo. Čak i pre nego što smo počeli da formulišemo proizvode sa ovim botaničkim lipidom, u našoj prvoj apoteci se mogao kupiti 100-postotni skvalan u apotekarskim bočicama. Uz naše bogato iskustvo sa ovim sastojkom, nastavljamo da koristimo skvalan u sve više i više naših formula.

Pažljivo odabrani izvori

U Kiehl’su koristimo 100% biljni skvalan. Od početnih izvora ovog sastojka do konačne formulacije, razvili smo opsežne zaštitne mere kako bismo osigurali korišćenje kvalitetnog sastojka koji je u potpunosti dobijen iz biljaka. Masline i šećerna trska su zato primarni izvori skvalana u našim formulama.

Kiehl’s proizvodi za negu kože sa skvalanom

Ultra Facial Cream

Naša najpoznatiji proizvod među kupcima širom sveta, Ultra Facial Cream, pruža 24-časovnu hidrataciju za sve tipove kože - uključujući osetljivu kožu. Njena formula sadrži skvalan za lice dobijen iz masline, poznat po sposobnosti da održi vlagu zaštite barijere kože. Ona takođe sadrži glacijalni glikoprotein, koji se dobija iz mikroorganizama morskih ledenjaka, a poznat je po svojoj sposobnosti da uspeva u ekstremnim klimatskim uslovima. Ultra lagane teksture, ova krema za lice zaglađuje i omekšava kožu za vidljivo zdraviji izgled.

SHOP NOW

Midnight Recovery Concentrate

Wake up to younger-looking skin with Kiehl’s nighttime facial oil. Infused with Squalane, this replenishing elixir is also formulated with Lavender Essential Oil and Evening Primrose Oil. With a luxurious scent, this beloved facial oil helps restore skin’s appearance overnight for replenished, more radiant skin by morning.

SHOP NOW

Creme de Corps

Bogate teksture, Kiehl’s Creme de Corps hidratantna krema za telo je klasična formula koja zaglađuje i omekšava kožu tela od glave do pete. Osim sa skvalanom, ova krema za telo je takođe formulisana sa beta-karotenom, kakao puterom i uljem susama. Negujte svoju kožu sa ovom izuzetno hidratantnom i obnavljajućom Kiehl’s  kremom za telo.

SHOP NOW

Creme de Corps Body Oil

Inspirisano našom klasičnom hidratantnom kremom za telo, nastalo je ulje za telo u spreju koje neguje kožu kako bi je učinilo mekom, punom i glatkom. Osim skvalan ulja, njegova formula takođe sadrži i ulje semenki grožđa, a sa blagim mirisom dekadentnih nota vanile i badema, ovo ulje za telo ostavlja kožu baršunasto mekom i nahranjenom.

SHOP NOW

You May Also Like

Orijentaciona poruka
Za najbolje iskustvo, molimo okrenite uređaj